Uskoro tender za deo koridora

Predsednik tenderske komisije za izgradnju kraka Koridora 10 Dejan Kovačević kaže da postoji mogućnost da se 15. marta donese odluka ko će dobiti taj posao.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

12:26

Default images

"Mogućnost postoji da se odluka donese u ponedeljak (15. marta), ali može nešto i da bude zakočeno zbog procedure. To je naša želja, pošto nam se žuri", rekao je Kovačević. On je dodao da još nisu počeli direktni pregovori, tj. pregovarački postupak sa ponuđačima.

Na tender su se prijavili domaći konzorcijum sa Preduzećem za puteve "Beograd" na čelu (Nibens grupa), hrvatsko preduzeće "Hidroelektra niskogradnja" iz Zagreba u konzorcijumu sa "Vojputem" iz Subotice, kao i preduzeće "Primorje" iz Slovenije.

U domaćem konzorcijumu su, pored PZP "Beograd" i "Putevi Užice", "Borovica transport" iz Rume i "Planum" iz Beograda.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je najavio da će u ponedeljak sledeće sedmice biti poznato ko će graditi severni krak Koridora 10 i da bi radovi trebalo da počnu već 27. marta, kao i da bi u isto vreme trebalo da počnu i radovi na delu puta obilaznice oko Dimitrovgrada.

Vlada Srbije je krajem prošle godine objavila javni poziv za izgradnju 110 kilometara poluautoputa, severnog kraka Koridora 10.

Ministarstvo za infrastrukturu je prošlog meseca obustavilo tender, jer ponuđači nisu ispunili uslove za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama.

Tender je raspisan za učešće u izgradnji leve trake autoputa od Novog Sada do Horgoša, i to na deonici između Horgoša i 28. kilometra od granice i između 38. kilometra i 98. kilometra, kao i na deonici između Kelebije i Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: