I Kina prihvatila dokument o klimi

Kina se pridružila Indiji u prihvatanju završnog dokumenta Samita UN-a o klimi, koji je u decembru prošle godine održan u Kopenhagenu.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

01:41

Default images

Radi se o tekstu pod nazivom "Kopenhagen autkam" koji je pravno neobavezujući, ne sadrži konkretne brojeve vezane za obaveze zemalja za smanjenje emisije štetnih gasova, niti cilj da se emisija ugljen-dioksida smanji za 50 odsto do 2050. godine. Taj dokument učesnici konferencije nisu usvojili, već samo "primili k znanju".

Indija je juče poslala dopis u kome je navela da se "slaže sa sadržinom sporazuma".

Dosadašnje odugovlačenje dva velika svetska zagađivača da se izjasne o dokumentu izazvalo je zabrinutost da bi bez njihovog pristanka dogovor, koji predviđa održavanje nove konferencije o klimi u junu u Nemačkoj, mogao da se raspadne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: