VSS objašnjava neizbor sudija

VSS će odgovoriti danas na zahtev Ustavnog suda Srbije da objasni razloge prestanka funkcija sudija koji nisu prošli reizbor, kaže ministarka Snežana Malović.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

01:07

Default images

Ministarka pravde je rekla da očekuje da će, posle odgovora iz Visokog saveta sudstva, Ustavni sud pokrenuti postupak kroz koji će sagledati sve žalbe koje su stigle na reizbor sudija.

“Ne želim da prejudiciram bilo kakvu odluku ovog suda, ali ono što mogu da kažem kao funkcioner ove države i kao ministarka pravde, ali i kao građanin ove države, je da svaka koja odluka koju Ustavni sud donese more da se poštuje, pa to moraju i Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca”, kaže Malovićeva.

Upitana da li Ministrastvo pravde ima pripremljena rešenja bez obzira na odluku Ustavnog suda, Malovićeva kaže da je odluka isključivo u nadležnosti suda i dodaje da bi bilo šta što može da se kaže o toj temi zapravo moglo da bude tumčeno kao pritisak na Ustavni sud Srbije.

Ustavni sud je saopštio da od činjenice da li postoje ili ne postoje individualizovana obrazloženja zavisi i dalje postupanje u ustavnosudskim postupcima koji se vode povodom izjavljenih žalbi neizabranih sudija.

Ta institucija je upozorila da će, ukoliko ne dobije obrazloženje u preciziranom roku, nastaviti postupak i doneti odluke na osnovu raspoložive dokumentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: