Poziv na linč anarhiste

Na Novom Beogradu su se pojavili plakati koji pozivaju na linč jednog od anarhista optuženih za međunarodni terorizam, saopštilo je udruženje “Antifa u akciji“.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

14:08

Default images

Kako je navedeno, u soliteru u kome živi optuženi anarhista pojavili su se plakati pod nazivom "Upoznaj svoj komšiluk – spoznaj neprijatelje Srbije", na kojima se nalazi fotografija optuženog, uz pretnju da "ima ko da im sudi ako sud neće" i parolu: "Znamo gde živite, znamo kada spavate".

Plakat je potpisan sa "anti-antifa" i neonacističkim simbolom "belog ponosa" koji je prvobitno popularizovao Kju kluks klan, a kasnije su ga preuzeli neonacisti umesto kukastog krsta čije korišćenje je često kažnjivo zakonom, podseća se u saopštenju udruženja “Antifa u akciji“.

Kako se dodaje, kada su komšije prijavile pojavljivanje plakata, komentar policajaca je bio "Zašto se vi žalite kada se ne žali gospodin sa plakata?".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: