Saslušan ubica policajca Zečevića

Fahrudin Mavrić (23), osumnjičen da je ubio policajca Željka Zečevića (40), saslušan je u Višem sudu u Novom Pazaru, rekao je sudija tog suda Ćamil Hubić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.03.2010.

16:44

Default images

Hubić je objasnio da je Mavrić saslušan u prisustvu branioca i da je on tom prilikom izneo svoju verziju onoga što se događalo u noći kada je policajaca Zečević tragično stradao.

"Doneto je rešenje o pokretanju istrage, osumnjičeni Mavrić je saslušan i on je tom prilikom izneo svoju verziju odbrane na šta, kao osumnjičeni, ima pravo", rekao je Hubić, ali nije mogao da iznosi detalje tog saslušanja.

Mavrić se sumnjiči da je u noći 3. marta u službenom policijskom vozilu, s leđa, ubio policajca Zečevića njegovim ličnim pištoljem koji mu je prethodno oteo, iskočio potom iz vozila i pobegao.

Zajedničkom akcijom policije, žandarmerije i vojske on je uhapšen dva dana kasnije u neposrednoj blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom gde se krio s namerom, kako se veruje, da pobegne u Zubin Potok.

Mavrić je praktično uhapšen u trenutku kada je na gradskom groblju u Tutinu sahranjen policajac Zečvić.

Nakon privođenja u novopazarsku Policijsku upravu, Mavrić je smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Novom Pazaru.

Osumnjičeni je bio zaposlen u Preduzeću za održavanje puteva u Tutinu i radio je na raščišćavannju odrona na delu puta Tutin - Ribarići.

Do pre četiri-pet godina boravio je sa roditeljima u Nemačkoj gde je zvanično tražio azil, ali ga nije dobio.

Mavrić, kažu, nema policijski dosije, ali je 2009. godine, zajedno sa sestrom i bratom tukao oca pa su protiv njih troje podnete krivične prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: