Kataloniju pogodila snežna oluja

Oko 220.000 stanovnika Katalonije ostalo je bez struje zbog snežne oluje, dok se železnički i putni saobraćaj odvijaju otežano ili su u prekidu.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

13:06

Default images

Sneg je prouzrokovao kvar na visokonaponskom kablu, što je dovelo do nestanka struje u okolini grada Hirona, severno od prestonice Katalonije, Barselone, saopštio je predstavnik španskog ministarstva unutrašnjih poslova Huan Boada, prenela je agencija AP.

Oko 3.000 ljudi smešteno je u gradske javne objekte u regionu, a mnogi su ostali zarobljeni u svojim vozilima pošto su, zbog snežnih padavina, otkazane prigradske železničke linije i blokiran drumski saobraćaj.

Na stotine kamiona ostalo je u blokadi na prelazu La Hunkeri na špansko-francuskoj granici, a mnoge škole su zatvorene i nema nastave drugi dan zaredom.

Agencije javljaju da je u Kataloniji zbog snega privremeno zatvoreno 476 državnih škola.

Španski zvaničnici navode da se situacija u Kataloniji danas poboljšava, ali da temperatura ispod nule i dalje otežava saobraćaj.

Jake snežne padavine juče su zahvatile severoistok Španije i očekuje se da će sneg napadati čak 50 centimentara u najugroženijim delovima Katalonije.

U Barseloni nije zabeležena tolika visina snežnog pokrivača od 1962. godine.

Više od 60 putnih pravaca u tom delu Španije je zatvoreno ili se saobraćaj otežano odvija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: