Dodik i Lajčak o situaciji u BiH

Premijer RS Milorad Dodik razgovarao je sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom o političkim odnosima u BiH kao i o mogućim ustavnim promenama.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

09:38

Default images

Dodik je posle razgovora u Aleksandrovcu rekao da treba što pre ući u ustavne promene u BiH koje su moguće, kako bi se obezbedio legitimitet predstojećih izbora. Zahvalivši se Lajčaku što pokazuje interesovanje za stanje u BiH, Dodik je kazao da je Lajčak najrelevantniji da na pravi i objektivan način predstavi situaciju u BiH na bazi saznanja koja ovde ima.

Šef slovačke diplomatije i bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak rekao je da je razgovorom sa Dodikom završio posetu BiH, čiji je cilj bio da se upozna sa političkom situacijom, pitanjima vizne liberalizacije, ispunjavanjem uslova za Akcioni plan za članstvo BiH u NATO, kao i presudom Suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Sejdić i Finci".

"Za mene je od velike važnosti da sam večerašnjim susretom sa Dodikom zaokružio razgovore sa svim političkim liderima u BiH i da sam stvorio sliku koja će mi pomoći da informišem moje partnere u međunarodnoj zajednici o situaciji u BiH", istakao je Lajčak.

On je naveo da je cilj njegove posete i da Evropskoj uniji predstavi pravu sliku o situaciji u BiH, da na bazi toga može formulisati odgovarajuću politiku prema BiH.

Lajčak je rekao da svrha njegove posete nije bila da se nešto dogovori, već da se sve pretvori u dobar odnos EU, Alijanse i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: