Starica pretučena u bolnici?

Osamdesettrogodišnju baku pretukla spremačica u zaječarskoj bolnici, tvrde rođaci. Dobila je samo šamar, kažu u bolnici. Žena posle šloga preminula.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2010.

16:05

Default images

Porodica Ristić iz Zaječara prijavila je Policijskoj upravi Zaječar da je u noći između 2. i 3. marta njihovu 83-godišnju baku, Radmilu Petrović, pretukla spremačica M.S. na odeljenju neurologije u Zaječarskoj bolnici. Radmila Petrović je već sutradan doživela šlog i ubrzo nakon toga preminula.

U Zaječarskoj bolnici tvrde da je pokojna Radmila Petrović samo jednom ošamarena, a u Zaječarskoj policiji kažu da rade na rasvetljavanju ovog slučaja. Kako nezvanično saznaje B92, postoje očevici ovog nemilog događaja.

Pošto je kuća pokojne Radmile Petrović bila puna vode zbog poplava koje su zadesile Zaječar, njena ćerka Milinka Ristić odlučila je da staricu 26. februara smesti u Zaječarsku bolnicu koja je u to vreme ponudila privremeni smeštaj za stare i bolesne koji nisu imali gde da odu.

Milinka tvrdi da je baka koju su svakodnevno obilazili bila vesela i komunikativna. Kada su došli u uobičajenu posetu 3. marta, dežurni lekar im je rekao da je baka imala šlog i nije im dozvolio da je vide.

Posle toga porodica Ristić je saznala da je baku u noći između 2. i 3. marta pretukla spremačica M.S. jer se pokojna Radmila opirala dok su pokušavali da je vežu i slučaj su prijavili policiji.

U Zaječarskoj bolnici kažu da je u toku interna istraga i da oni imaju saznanja da pokojna Radmila nije pretučena.

Takođe u ovoj ustanovi smo saznali da je spremačica M.S. više puta do sada bila disciplinski kažnjavana i da trenutno ne radi.

U Zaječarskoj policiji kažu da intenzivno rade na rasvetljavanju ovog slučaja. Kako nezvanično saznajemo, u Policijskoj upravi Zaječar saslušani su svedoci koji su potvrdili da je u noći između 2. i 3. marta spremačica M.S. bila nasilna prema pokojnoj Radmili.

Takođe, u toku je saslušanje dežurnih lekara i načelnika odeljenja neurologije. Obavljena je i obdukcija tela Radmile Petrović, ali rezultati još nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: