Živković: Subvencija prema zakonu

Subvencija veća od 500 000 evra koju je republički Fond za razvoj 2007. dao bivšem premijeru Zoranu Živkoviću za podizanje vinograda, data je prema zakonu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2010.

23:19

Default images

Zoran Živković je gostujući u "Intervjuu sa Jugoslavom Ćosićem" ponovio da je subvencija data prema zakonu. On je istakao da je praksa svuda u svetu da se visokim iznosima podstiču velike firme i poljoprivredna proizvodnja.

Na pitanje kako je moguće da po niskim cenama iznamljuje zemljište u Inđiji, Živković je odgovorio da je reč o najvišoj tržišnoj ceni za tu kategoriju zemljišta.

Živković je rekao da je normalno da on i Miodrag Kostić dobiju ukupan iznos od 80 miliona dinara sa niskim kamatama, sa grejs periodom.

“Ako pogledate ko dobija kredite iz Fonda za razvoj, bićete vrlo iznenađeni da ćete mnoga imena lako prepoznati i da ćete videti mnoge velike firme koje dobijajau sredstva iz Fonda za razvoj. Na žalost ili na sreću, to je potpuno normalno. Najveće kredite dobijaju najveće firme koje rade najveće poslove “, rekao je Živković.

Zoran Živković je 50 hektara iznajmio od opštine Inđija i plaća godišnje 3000 evra.

Na pitanje da li je to uobičajeno za imidž Inđije, Živković je rekao da nema veze sa imidžom.

“Kakve to veze ima sa imidžom? A što vi niste došli da licitirate? Zato što vas ne zanima? Pa država upravo ulaže tamo gde nikog ne zanima i hoće da ponudi subvencije, da zainteresuje nekog da se bavi nečim što nije profitabilno”, rekao je Živković.

On je dodao da upravo zbog toga što je neprofitabilno, 99.9% ukupne populacije to ne zanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: