Avganistan: 12 žrtava eksplozije

Najmanje 12 ljudi poginulo je u dve eksplozije bombi na severozapadu Avganistana, saopštila je danas policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2010.

09:32

Default images

Portparol policije Abdul Rauf Ahmadi izjavio je da je prva bomba, ručne proizvodnje, raznela juče civilno vozilo u provinciji Badgis i ubila 10 putnika. Druga bomba, koja je eksplodirala nekoliko minuta kasnije, uništila je policijski automobil, a u napadu su ubijena dvojica policajaca, dodao je Ahmadi, a preneo Rojters.

Komandant ekstremista u toj oblasti mula Abdul Manan izjavio je da su u eksplozijama dveju bombi poginuli avganistanski i strani vojnici i odbacio izveštaje o civilnim žrtvama.

Ekstremisti su u poslednje vreme pojačali aktivnosti u nemirnom Badgisu. Oni obično koriste bombe za napade na policiju, vojsku ili međunarodne snage, ali u napadima često stradaju i civili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: