Vanredna odbrana na nekoliko mesta

Mere vanredne odbrane od poplava sprovode se na Velikom Timoku kod Trnavca, na brani "Bovan" kod Aleksinca, na Trnacskoj reci, kao i na Moravici kod Aleksinca.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

18:37

Default images

Kako je saopštilo preduzeće "Srbijavode", mere redovne odbrane preduzimaju se na Velikom Timoku, na ušću Jaseničke reke i na Crnom Timoku u Zaječaru, na desnoj obali Dunava kod Smedereva, na Mlavi od Kostolca do Petrovca, na desnoj obali Save kod Šapca i na Velikoj Moravi kod Žabarskog mosta, kao i na pritokama Jezava, Jasenica, Rača i Lepenica.

U toku su i mere odbrane od unutrašnjih voda na područjuma sa izgradjenim sistemima za odvodnjavanje na području Negotinske nizije, Smedereva, Mlave, Mačve, Uba i Smederevske Palanke.

Prema saopštenju, "u cilju obezbedjenja uslova za bezbednu evakuaciju eventualnih novih poplavnih talasa u toku je evidencija stanja odbrambenih linija i zaštitnih objekata na Velikom Timoku na lokalitetima na kojima su zabeleženi problemi usled visokih vodostaja, na lokalitetima odbrambenog nasipa Crnog Timoka, na kojima su zabeležena oštećenja usled izlivanja Belog Timoka, na reci Mlavi i Tamnavi".

U saopštenju se takodje navodi da su vodostaji na većini reka u Srbiji u stagnaciji i blagom opadanju, osim na Dunavu kod Smedereva gde je u manjem porastu i na Savi kod Šapca gde je u stagnaciji i blagom porastu, što je slučaj i sa najnizvodnijim delom Velike Morave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: