Priveden Špesim Uka

Policija privela Špresima Uku, poznatog iz afere političkih ubistava na Kosovu koju je pokrenuo bivši pripadnik ilegalne Informativne službe Kosova Nazim Blaca.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

11:53

Default images

Kako prenose prištinski mediji, Uka će po odluci sudije Euleksa Frančeska Florija morati da se svakog ponedeljka, u devet sati, pojavi u stanici policije "Centar" u Prištini, naveli su mediji, dodajući da je odluka doneta juče.

Uka je osumnjičen za ubistvo, pokušaj ubistva i učešće u organizovanom kriminalu, a on je treća osoba kojoj su određene specijalne mere ponašanja od izbijanja afere "Blaca".

Pored Blace i Uke, u januaru ove godine je uhapšen i Driton Hajdari. Policija i Euleks su akciju pokrenuli novembra prošle godine kada su uhapsili Blacu koji je govorio o političkim ubistvima na Kosovu nakon rata 1999. godine, tvrdeći da je i sam u nekima učestvovao.

Po iskazu Blace, prenetom u medijima, Uka se pominje kao osoba u hijerarhiji odmah ispod Azema Sulje, koga je Blaca označio kao osobu koja je odlučivala o političkim egzekucijama.

Blaca je tada rekao da mu je naređenja o političkim likvidacijama prenosio Uka i da je on uključen u ubistvo Ibuša Klokoćija i pokušaj ubistva predsednika Podujeva Agima Velijua i bivšeg funkcionera Demokratskog saveza Kosova u Podujevu Ejupa Vioske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: