"Nova KBM" preuzela "Kredi banku"

"Nova kreditna banka Maribor (KBM)" postala je većinski vlasnik kragujevačke "Kredi banke", kupovinom paketa akcija u vlasništvu Srbije.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2010.

23:14

Default images

Dokapitalizacijom vrednom 10 miliona evra, slovenačka banka postala je vlasnik 55 odsto akcija, a kragujevačka "Kredi banka" četrnaesta članica bankarske grupe "Nova KBM", jedne od vodećih finansijskih grupacija u regiji.

Ugovor akcionara o dokapitalizaciji "Kredi banke" potpisali su u Kragujevcu ministarka finansija Diana Dragutinović i Matjaž Kovačić, predsednik uprave "Nove kreditne banke Maribor".

Dokapitalizacija predstavlja direktnu investiciju u iznosu od 10 miliona evra, a u narednih par godina još nekoliko desetina miliona evra.

Republika Srbija ostaje vlasnik 24,8 odsto kapitala "Kredi banke", ali će poslovnu politiku kao većinski vlasnik voditi "Nova kreditna banka", čija je suma 6 milijardi evra i 1400 kompanija u Srbiji koje su klijenti banke.

Dolazak još jednog stranog investitora u Kragujevac, smatra gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, potvrđuje pozitivnu poslovnu klimu u gradu nastalu dolaskom "Fijata".

Matjaž Kovačić, predsednik uprave "Nove kreditne banke Maribor", naglasio je da srpsko tržište važi za jedno od najperspektivnijih finansijskih tržišta u jugoistočnoj Evropi i izrazio očekivanje da će klijenti "Kredi banke" biti zaodovoljni pogodnostima koje će im biti ponuđene kroz nove bankarske proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: