Dulić: Rušićemo sve "divlje"

Načelnici opštinskih uprava, čije inspekcije ne sprečavaju novu divlju gradnju, naći se na udaru Zakona o planiranju i izgradnji, najavio Oliver Dulić.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 05.03.2010.

01:34

Default images

Ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje rekao je da će narednih dana protiv nadležnih u pojedinim lokalnim samoupravama, uključujući i neke beogradske, biti podnete i prve krivične prijave. On je kazao da vlasnicima, koji su "divlja" zdanja sazidali do 11. septembra 2009, prete sankcije, ukoliko do 11. marta ne podnesu zahtev za legalizaciju.

Dulić kaže da je nekoliko stotina hiljada objekata izgrađeno bespravno i da 95 odsto njih može da dobije papire.

"Sve što u ovoj akciji ne bude legalizovano smatraće se nelegalnim i ta zdanja su kandidati za rušenje. Uz to, do uklanjanja objekata vlasnici će morati da plaćaju duplo veći porez na imovinu. Takva zdanja ne mogu da se prodaju, naslede, uknjiže, stave pod hipoteku", naveo je on.

Dulić je naveo da je gradonačelnike upozorio da su lično, pre svega politički, odgovorni da postupak legalizacije bude uspešan, istakavši da je većina lokalnih samouprava ponudila korektne cene legalizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: