Dačić: Potrebna saradnja svih

Za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije potrebna je dobra saradnja svih ministarstava i pravosudnih organa u regionu, smatra Ivica Dačić.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

19:36

Default images

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, ministar policije Ivica Dačić je u pozdravnom govoru na otvaranju sedme godišnje Ministarske konferencije o saradnji u oblasti bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi koja se održava u Tirani, istakao da je neophodna čvrsta saradnja.

"Neophodna nam je čvrsta saradnja i siguran sam da i pored političkih razlika mi u našoj saradnji treba da budemo korak ispred i omogućimo da naš region bude bezbedan", rekao je Dačić.

Konferenciju u Tirani otvorio je ministar unutrašnjih poslova Albanije Ljuljzim Baša koji je naveo da je "cilj imati otvorene granice koje mogu preći svi, ali i granice koje su kontrolisane i ne daju pristup međunarodnom kriminalu".

U saopštenju je navedeno i da se učesnicima na Konferenciji obratio i predsednik vlade Albanije Sali Beriša, koji je istakao da je pitanje granica velika odgovornost i obaveza ka međunarodnim partnerima.

"Organizovani kriminal u Albaniji već nekoliko godina ima visoke razmere i ogromnu ekonomsku moć", rekao je Beriša.

Poruka sa godišnje ministarske konferencije "Zajedno ćemo u Evropu. To je težak put, ali uspećemo, jer stojimo jedni pored drugih", navedeno je u saopštenju.

Na ministarskoj konferenciji, koja se održava pod okriljem španskog predsedavanja Evropskoj uniji, učestvuju ministri iz regiona i predstavnici Evropske komisije, OEBS-a, Centra za prevenciju konflikta i drugih međunarodnih organizacija.

Teme konferencije su integrisano upravljanje granicom, učinjen napredak u oblasti bezbednosti granica u 2009. godini, implementacija strategije za 2010. i 2011. godinu, pregled napretka u bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi u 2009. godini i predlozi za širenje regionalne operativne saradnje koja bi trebalo da bude sprovedena do 2011. godine.

Srbija je prošle godine bila domaćin Šeste ministarske konferencije, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: