Arapska liga podržala Libiju

Arapska liga podržala je libijsku politiku prema Švajcarskoj i ocenila da je Švajcarska zemlja rasista.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

18:07

Default images

U dokumentu Arapske lige, koji su u Kairu potpisali ministri sedamnaest zemalja članica, zatraženo je od Evorpske unije da opovrgne listu Libijaca kojima je Švajcarska zabranila da uđu u šengensku zonu.

Kako je prenela švajcarska državna televizija TSR, Libija je juče saopštila da će sprovesti potpuni ekonomski embargo Švajcarske i njenih proizvoda.

Švajcarska štampa ocenila je danas da je ekonomska razmena sa Libijom veoma mala u odnosu na razmenu s drugim uglavnom evropskim zemljama.

Odnosi Libije i Švajcarske znatno su pogoršani hapšenjem sina libijskog lidera Moamera Gadafija u Ženevi u julu 2008. godine zbog fizičkog zlostavljanja posluge.

Libija je uzvratila držanjem dvojice Švajcaraca talaca, od kojih je jedan u zatvoru u Tripoliju na izdržavanju četiri meseca kazne.

Krajem februara Gadafi je pozvao mulismane na džihad protiv Švajcarske zbog zabrane izgradnje novih minareta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: