"Srpski Davos" na Kopaoniku

Na Kopaoniku će od 9. do 11. marta biti održan tradicionalni "Kopaonik biznis forum 2010", na kome je najavljeno više od 400 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

16:36

Default images

Na trodnevnom skupu, pod nazivom "Srbija posle krize, kako se pozicionirati u globalnoj ekonomiji koja izlazi iz krize", učestvovaće više od 80 izlagača, među kojima će biti ministri u Vladi, predstavnici državnih institucija, ekonomisti, privrednici i ambasadori najrazvijenijih zemalja akreditovani u Beogradu, najavio je predsednik UKDS Toplica Spasojević.

Organizatori su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije (UKDS), uz podršku Vlade Srbije.

Zvanični deo "Kopaonik biznis foruma 2010", otvoriće premijer Cvetković, u utorak, 9. marta, izlaganjem na temu "Makroekonomska stabilnost i prioriteti reformi“.

Na plenarnom delu zasedanja posvećenom poslovnoj, monetarnoj i finansijskoj perspektivi, govoriće potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić, ministarka finansija Diana Dragutinović i potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić.

U delu Biznis foruma posvećenom geoekonomskoj perspektivi, govoriće ambasadori: Ruske Federacije - Aleksandar Konuzin, Sjedinjenih Američkih Država - Meri Vorlik, Nemačke - Volfram Mas, Velike Britanije - Stiven Vordsvort, Italije - Armando Varikio, Grčke - Dimostenis Stoidis i Austrije - Klemens Koja.

Među ostalim učesnicima najavljeni su predsednik Saveza ekonomista Srbije Dragan Đuričin, ekonomisti Jurij Bajec i Nebojša Savić, generalni direktor EPS-a Dragomir Marković, generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko, predsednik Ist Point Holdinga Zoran Drakulić, generalni direktor Imleka Slobodan Petrović, predsednik MK Grupe Miodrag Kostić i generalni direktor Transnafte Srđan Mihajlović.

U radu "srskog Davosa", po ugledu na istoimeni svetski ekonomski forum u Švajcarskoj, učestovaće i predstavnici banaka, domaćih i stranih firmi koje posluju u Srbiji, Svetske banke, Privredne komore Srbije, Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i bivši ministri u vladi Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice.

Spasojević je najavio da će ovom prilikom sa predstavnicima "Evropskog menadžment foruma" na Bledu biti dogovorena poslovna saradnja, sa ciljem da se u tom gradu u Sloveniji održava letnji biznis forum za ceo region, u septembru (umesto tradicionalnog savetovanja ekonomista u Miločeru), a na Kopaoniku u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: