Slučajno povređen u akciji policije

Policajac ranio slučajnog prolaznika tokom akcije na suzbijanju trgovine narkoticima na magistralnom purtu u Grdeličkoj klisuri.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

16:23

Default images

Blagoje Stanković (65) je povređen dok se vraćao s posla na autoputu Grdelica - Vladičin Han gde je leskovačaka policija obavljala akciju presecanja kanala trgovine narkoticima. Zbog ustrelnih rana u predelu grudnog koša operisan je u Kliničkom centru u Nnišu i njegovo stanje je stabilno. Stankovića je posetio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić kaže da je obilazak Blagoja Stankovića koji je povređen u policijskoj akciji izvinjenje u ime policije zato sto je stradao slučajni prolaznik.

"Za ovaj slučaj je najvažnije da niko nije životno ugrožen. Ipak ja sam rekao da mi je žao što se to dogodilo i zbog toga sam lično došao u ime našeg ministarstva i na neki način se izvinio zbog jednog ovakvog postupka koji je mogao da ugrozi život čoveka koji uopšte nije bio uključen u bilo koji kriminalni lanac", rekao je Dačić.

Stanković je povređen dok se vraćao s posla na autoputu Grdelica - Vladičin Han gde je leskovačaka policija obavljala akciju presecanja kanala trgovine narkoticima. Policajac je pucao na njega jer je bio u sličnom automobileu , sličnih registarskih tablica za kojim je policija tragala.

"Posle reakcije Blagoja koji je uplašen pokušao da pobegne sa lica mesta, došlo je do upotreba vatranog oružja. što svavkako u MUP-u smatramo da je greška, odnosno da je policajac koji je tako postupio napravio grešku i protiv njega će biti podneta, ne samo krivična prijava nego i sve ono što podrazumevaju radni odnosi u MUP-u", rekao je Dačić.

Blagoje Stanković je povređen u predelu grudnog koša ali nisu povrđeni vitalni organi. On je operisan na Klinici za opstu hirurgiju u Nišu.

"On je van životne opasnosti, radi se o relativno lakoj povredi, o ustrelnoj rani ali nije povređena nijedna važna telesna šupljina", rekao je direktor Kliničkog centra u Nišu Srbobran Trenkić.

Stanković kaže da je jos uvek uplašen I da je prava sreća što nisu povređeni vitalni organi.

"Blizu srca i grkljana je je sve to, ali eto ostao sam živ", kaže Stanković.

Pacijent će na klinici biti zadržan narednih pet dana a policajcu koji je pucao iz vatrenog oružja određeno je policijsko zadržavanje i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: