Veselin Vlahović priznao zločine

Osumnjičeni za ratne zločine Veselin Vlahović, koji je uhapšen u Španiji, priznao je ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

15:29

Default images

Prema pisanju madridskog dnevnika "Pais" on je tokom saslušanja španskoj policiji rekao da je ubio više od 100 muslimana. "Ubio sam više od 100 muslimana i zapalio njihove leševe", prenosi list njegovo priznanje, dodajući da se ne kaje za ova nedela. Njegovu decu i ženu su tokom rata u Bosni i Hercegovini ubile muslimanske formacije, prenosi list.

On je u utorak uhapšen u mestu Altea, a prema pisanju "Paisa" priznao je da je bio vođa grupacije "Beli anđeli", čiji su članovi tokom ratova na Balkanu, početkom 1990-ih silovali brojne žene.

Prema podacima španskih vlasti, postoje tri međunarodna naloga za hapšenje protiv Vlahovića. U Španiji on je osumnjičen za više pljački i učešće u pucnjavi u jednom noćnom klubu.

Ministarstvo pravde Srbije najavilo je da će od španskih vlasti zatražiti izručenje Veselina Vlahovića, koga Srbija potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne od sedam godina na koju je pravosnažno osuđen zbog izvršenja krivičnog dela ubistva pred Okružnim sudom u Novom Sadu.

Vlahovića, koji je državljanin Crne Gore, pored Srbije, potražuju i Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Izručenje Vlahovića tražiće, kako je najavila i BIH, gde je optužen za ratni zločin protiv civila, kao i Crna Gora, jer je pobegao iz zatvora u Spužu u kome je izdržavao zatvorsku kaznu zbog nasilja i razbojništva.

Zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog na teritoriji BiH, protiv Vlahovića se vodi postupak i pred Višim sudom u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: