Saradnja sa alžirskim preduzećima

Srpska i alžirska preduzeća će u kozorcijumima konkurisati za poslove na izgradnji infrastrukture u Alžiru saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 04.03.2010.

15:14

Default images

"Alžir upravo usvaja petogodišnji plan i u razvoj infrastrukture će uložiti čak 300 milijardi dolara", rekao je Dinkić nakon sastanka sa predsednikom Vlade Alžira Ahmedom Oujahijom. On je dodao da bi kompanije iz Srbije, koje su do sada radile projekte manje vrednosti, u konzorcijumima sa alžirskim preduzećima mogle da dobiju veće poslove vredne više stotina miliona evra.

Dinkić je na sastanku sa alžirskim ministrom zdravlja dogovorio da srpske farmaceutske kompanije dobiju poseban status u Alžiru, što će olakšati poslovanje srpskih kompanija, kao i da se srpskim lekarima uputi poziv da dođu u Alžir i kolegama prenesu znanja, za šta će Alžir izdvojiti znatna sredstva.

Dinkić je objasnio i da je dogovorena saradnja namenske industrije.

"Usaglasili smo i poslednje detalje velikog ugovora za namensku industriju koji treba da realizuje naša kompanija SDPR-a, a koji su pregovorali direktor SDPR-a i ministar odbrane Dragan Šutanovac. Sada su i poslednji detalji vezani za bankarske detalje usaglašeni i to će biti najveći izvozni posao naše namenske industrije u ovoj godini", rekao je Dinkić.

Dinkić se tokom trodnevne posete Alžiru sastao sa još pet ministara i s guvernerom ove zemlje.

U radnoj poseti Alžiru, sa Dinkićem, boravilo je i oko 60 predstavnika vodećih domaćih komanija iz oblasti namenske industrije, građevinarstva, vodoprivrede, farmaceutske industrije, energetike, prehrambene industrije i proizvodnje nameštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: