Agencija ne može da raskine ugovor

Agencija za privatizaciju je saopštila da nema ovlašćenje da raskine ugovor o prodaji preduzeća Trudbenik gradnja iz Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

15:07

Default images

Trudbenik gradnja je u martu prošle godine prodata beogradskoj firmi Montera za 580 miliona dinara, u postupku restrukturiranja KMG Trudbenika, kao njegovo zavisno preduzeće. Agencija je navela da samo KMG Trudbenik, kao prodavac, ima zakonsku mogućnost da raskine ugovor o prodaji Trudbenik gradnje.

"Ukoliko Privredni sud bude doneo odluku o pokretanju stečajnog postupka nad KMG Trudenikom, Agencija za privatizaciju biće imenovana za stečajnog upravnika", navodi se u saopšttenju.

Time bi se stekli uslovi da Agencija pokrene raskid ugovora o kupoprodaji Trudbenik gradnje, ukoliko to bude u interesu poverilaca preduzeća, ali bi i u tom slučaju raskid ugovora bio moguć samo sudskim putem.

Tokom višemesečnih protesta radnika Trudbenik gradnje predstavnici Agencije su više puta ukazivali da su za rešavanje problema u tom preduzeću nadležni KMG Trudbenik i novi vlasnik, firma Montera.

Sindikat Nezavisnost Trudbenik gradnje danas je saopštio da Ministarstvo ekonomije priprema stečaj KMG Trudbenika i da će radnici tog preduzeća sutra "svojim telima" sprečiti da se to sprovede.

Taj sindikat smatra da je jedini motiv za uvođenje stečaja KMG Trudbenika da se raskid ugovora o prodaji Trudbenik gradnje pokrene u redovnom sudskom postupku, čime bi se "agonija radnika tog preduzeća otegla u nedogled".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: