Zabrinuti zbog Tojotinih automobila

Vlasnici "Tojotinih" automobila zabrinuti su jer ne mogu da ih uspore, a vlasti smatraju da su tehničke greške u ovim autombilima uzrok mnogih nesreća.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

10:48

Default images

"Navodno, preradili softver u kolima, kao i tacirani deo na podu i papučicu za gas. Ali ipak, šta god da su popravili, nije radilo, zato što sam jedva izbegao tešku saobraćajnu nesreću prošle nedelje, nakon što je auto servisiran“, kaže Stjuart Stodžer, jedan od vlasnika automobila.

Iako još nema zvanične potvrde da se problem ponovo javlja iako su kola popravljena, Institucija za bezbednost na putevima je saopštila da je u kontaktu sa svim ljudima koji su prijavili kvar.

Nove žalbe stigle su i do Kongresa, gde su se vodila saslušanja o bezbednosti automobila marke "Tojota".

U kompaniji demantuju mogućnost propusta i uveravaju klijente da je jedno servisiranje dovoljno za otklanjanje kvara. Ipak, pre samo nedelju dana, ovako je izgledalo raspoloženje u "Tojoti".

"Ja, kao i Tojota, nisam savršen. Ponekad, nalazimo kvarove. Ali, u takvim situacijama, uvek zastanemo, pokušavamo da razumemo problem i menjamo se kako bismo se popravili. U ima Kompanije, njene duge tradicije i ponosa, nikada ne bežimo od svojih problema i ne pretvaramo se da ih ne primećujemo“, kaže Akio Tojoda, vlasnik kompanije "Tojota“.

"Tojota" je od oktobra prošle godine povukla preko osam miliona automobila širom sveta kako bi popravila podni tapacirung koji je, smatra se, blokirao papučicu za gas u položaju koji onemogućava zaustavljanje. Neke institucije procenjuju da je ovaj kvar uzrok 52 smrtna slučaja, a iz "Tojote" odgovaraju da je u pitanju bio mehanički kvar ili greška vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: