Crna Gora traži izručenje Vlahovića

Ministarstvo pravde tražiće od španskih vlasti izručenje crnogorskog državljanina Veselina Vlahovića, koji je 2001.pobegao iz zatvora u Spužu kod Danilovgrada.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

10:13

Default images

Veselin Vlahović je služio zatvorsku kaznu zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja. Nacionalni biro Interpola u Podgorici raspisao je međunarodnu poternicu za Vlahovićem i dobio potvrdu da je on uhapšen u Španiji na zahtev vlasti BiH, koje, takođe, traže njegovo izručenje, jer je optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u BiH.

"Pravosudni organi Crne Gore naredili su izdavanje poternice za Vlahovićem, jer se pred Višim sudom u Podgorici protiv njega vodi postupak zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, izvršenog na teritoriji Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Izdavanje poternice naređeno je "zbog potrebe da se izvrši preostali deo kazne zbog krivičnog dela razbojništvo i nasilničko ponašanje, koju je Vlahović izdržavao u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, iz koga je pobegao tokom 2001. godine", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da u vezi sa tim slučajem sarađuje sa kolegama u Bosni i Hercegovini, jer je u pitanju državljanin Crne Gore.

Molba za izručenje biće podneta u roku koji predviđaju pravila međunarodne pravne pomoći, saopštilo je Ministarstvo pravde i poručilo da će "vlasti Španije, u skladu sa važećim konvencijama, odlučiti da li ima mesta izručenju i kojoj državi će Vlahović biti izručen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: