Fratini: Poštovaćemo odluku MSP-a

Italija će zadržati izbalansiran pristup Kosovu i poštovaće odluku MSP-a o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, kaže Franko Fratini.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 04.03.2010.

00:58

Default images

Italijanski ministar spoljnih poslova je rekao da, kada je o Kosovu, Italija ceni činjenicu da je Srbija odlučila da postigne rezultat pravnim, a ne političkim sredstvima, u vezi s njenim kritikama nezavisnosti Kosova. "Naravno, poštovaćemo to što Međunarodni sud pravde bude odlučio", rekao je Fratini u intervjuu "Večernjim novostima".

Fratini je ocenio da bi o kandidaturi Srbije za članstvo u EU moglo da bude reči na sledećem sastanku Saveta ministara EU, a da sada Evropska komisija treba "na tehničkom nivou" da napravi kompletnu analizu aplikacije Srbije za članstvo.

On je dodao da prethodno Savet ministara treba da zatraži mišljenje od Komisije i istakao da "to treba uraditi brzo".

Fratini je rekao i da je preuranjeo govoriti o 2014. godini kao godini kada će Srbija ući u Evropsku uniju.

On je dodao da ukidanje viza građanima Srbija dobro funkcioniše. "Nema nikakvih problema sa Srbijom u tom smislu", dodao je Fratini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: