Libija uvodi embargo Švajcarskoj

Libija je odlučila da Švajcarskoj uvede trgovinski i ekonomski embargo, pošto je njen lider Moamer el Gadafi pozvao na džihad protiv te evropske države.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

21:45

Default images

Zapadne novinske agencije prenose da je Libija već preduzela osvetničke mere prema Švajcarskoj kada je povukla imovinu iz švajcarskih banaka, proterala švajcarske firme sa svoje teritorije i najavila da će obustaviti izvoz nafte u Švajcarsku. Švajcarska je odgovorila usvajanjem restriktivne politike prema libijskim državljanima kod izdavanja šengenskih viza.

zvoz iz Švajcarske u Libiju je zanemarljiv i ona je prošle godine u tu zemlju izvezla robu u vrednosti od 106 miliona evra, dok je njen ukupan izvoz iznosio 122,6 milijardi evra.

Švajcarska je, u odnosu na 2008, za 80 odsto prošle godine smanjila kupovinu libijske nafte u Švajcarskoj.

Odnosi između Libije i Švajcarske su pogoršani od kada je u julu 2008. u Ženevi uhapšen jedan od sinova pukovnika Gadafija, Hannibal, na osnovu tužbe dvojice pripadnika posluge koji su ga optužili za loše postupanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: