Krkobabić i Robinson o izbeglicama

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD David Robinson razgovarali su u Beogradu o problemima izbeglica.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

18:45

Default images

Zvaničnici dve zemlje ocenili su da je neophodno utvrditi vreme i način rešavanja dugogodišnjeg problema izbeglica u Srbiji. U saopštenju sa sastanka navodi se da su predstavnici SAD najavili punu podršku rešavanju problema izbeglica, kao i naporima Evropske unije, OEBS-a, Saveta Evrope i UNHCR-a u pronalaženju najoptimalnijih rešenja.

U razgovoru je konstatovano da je Srbija država sa najvećim brojem izbeglih i interno raseljenih lica u Evropi, jedna od pet u svetu sa statusom dugotrajnog izbeglištva, koje traje preko 17 godina, kao i da taj problem može da reši samo uz pomoć međunarodne zajednice.

Dobra prilika za sagledavanje i rešavanje tih problema je i predstojeća Regionalna konferencija o izbegličkoj problematici u svetlu evrointegacija, koja će se održati krajem marta u Beogradu a na kojoj će učestovati Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, navodi se u saopštenju.

Krkobabić je izrazio uverenje da će SAD uložiti svoj autoritet i uticaj da se brže i efikasnije rešavaju problemi izbeglica i interno raseljenih lica i poželeo da se i dalje unapređuju dobri odnosi Srbije i SAD.

U razgovorima su učestvovali i novi ambasador SAD u Srbiji Meri Vorlik i komesar Komesarijata za izbeglice Srbije,Vladimir Cucić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: