SAD: Srbija faktor bezbednosti

Načelnik Združenog Generalštaba Oružanih snaga SAD admiral Majk Malen kaže da Srbiju vidi kao vodeću zemlju u regionu i nezaobilaznog faktora bezbednosti.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.03.2010.

18:43

Default images

Malen je, tokom razgovora sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnikom Milojem Miletićem u Pentagonu, istakao da je upoznat sa reformom Vojske Srbije i da daje punu podršku tom procesu, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Po njegovim rečima, oružane snage SAD će i u narednom periodu nastaviti da pružaju podršku Vojsci Srbije u procesu saradnje u okviru programa Parnerstvo za mir.

Miletić je u Pentagonu razgovorao sa Malenom i sa šefom Biroa nacionalne garde SAD generalom Kregom Mekinlijem.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije upoznao je sagovornike sa tokom reforme naših oružanih snaga, a bilo je reči i o bezbednosnoj situaciji u regionu, posebno na Kosovu i Metohiji i kopnenoj zoni bezbednosti.

Miletić je ukazao na pozitivne efekte posete Nacionalnoj gardi Ohaja i trilateralnim razgovorima koji su vođeni sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Gregori Vejtom i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Mađarske generalom Laslom Tombolom.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je, u petodnevnoj poseti, predvodio delegaciju naših oružanih snaga, tokom koje su razmotrene mogućnosti produbljivanja vojne sardnje sa SAD.

"Poseta delegacije Vojske Srbije oružanim snagama SAD prestavlja kontinuitet posete koji je krajem novembra prošle godine imao ministar odbrane Dragan Šutanovac i kada su pokrenuta mnoga pitanja unapređenja te saradnje", izjavio je Miletić ranije agenciji Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: