Šutanovac o saradnji s Alžirom

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da Srbija i Alžir imaju veliku perspektivu vojno-ekonomske saradnje, koja bi mogla doneti korist srpskoj privredi.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

18:11

Default images

Šutanovac, koji se u Alžiru sastao sa ministrom odbrane te zemlje Abdelmalekom Guenaizijom, zadovoljan je zbog toga što dve zemlje ulaze u dugoročno partnerstvo.

"Uz sastanak sa ministrom Guenaizijom bilo je sastanaka koji su se ticali i vojno ekonomske saradnje za koju smatramo da ima veoma veliku perspektivu na području Alžira, i za koju smo ubeđeni da će u budućem vremenu zaposliti veliki deo kapaciteta metalske industrije Srbije, i za koju verujem da će biti na obostrano zadovoljstvo realizovana dugi niz godina", kazao je Šutanovac.

"Ono što je važno naglasiti, to je da smo na sastanku, na kome smo razgovarali o budućoj saradnji između Srbije i Alžira, dobili uveravanja da je Alžir izabrao Srbiju kao dugoročnog partnera u oblasti odbrane i smatramo da to može da bude veoma dobar zamajac ne samo za vojno-ekonomsku saradnju, već i za privrednu saradnju u celini", rekao je Šutanovac.

Ministar Šutanovac je podsetio da je Alžir jedan od najvećih partnera Srbije u oblasti odbrane u celom severnoafričkom regionu, i da je, pored tradicionalnog prijateljstva koje postoji više decenija, saradnja u protekle dve godine unapređena time što se pripadnici oružanih snaga Alžira školuju na Vojnoj akademiji u Srbiji.

"Delegacija koju predvodi ministar ekonomije Mlađan Dinkić imala je veliki broj sastanaka, ali ono što je najvažnije - postoji velika verovatnoća da se realizuju ekonomski projekti koji će biti u korist, kako radnika u Srbiji, tako i celog Alžira", rekao je Šutanovac.

Državno-privredna delegacija Srbije, u kojoj se nalaze predstavnici oko 60 najjačih srpskih kompanija, u utorak je otpočela trodnevnu radnu posetu Alžiru tokom koje će razgovarati o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: