"Kušner uvredio srpske žrtve"

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu optužilo je francuskog ministra spoljnih poslova Bernara Kušnera da je istupima uvredio srpske žrtve.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

12:50

Default images

U saopštenju Udruženja navodi se da je Kušner na pitanje novinara o trgovini organima otetih Srba "istupio krajnje neprofesionalno i cinično, uvredivši time žrtve i njihove porodice". Kušner je juče u Gračanici novinaru koji ga je pitao o trgovini organima otetih Srba poručio da ide na kontrolu kod lekara.

"Morate ići da se kontrolišete. Oni koji to kažu su idioti i ubice", rekao je Kušner.

Udruženje je navelo da je "začuđujuće" što Kušner, tadašnji šef UNMIK-a, ništa ne zna o navodima bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte da su otetim Srbima vađeni organi u žutoj kući na severu Albanije.

"Kušner, kao lekar i humanista, u obavezi je da pomaže unesrećenima bez obzira na veru i naciju, što u praksi nije dokazao. Verujemo da će tim Saveta Evrope na čelu sa Dikom Martijem sprovesti do kraja istragu o trgovini organima Srba i ostalih žrtava sa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: