Bogdanović: Veća pažnja manjinama

Ministar Goran Bogdanović zatražio je od visokog komesara OEBS-a za nacionalne manjine Knuta Volebeka da se nealbanskoj zajednici na Kosovu posveti veća pažnja.

Izvor: Beta

Utorak, 02.03.2010.

18:29

Default images

Ministar za Kosovo i Metohiju, Goran Bogdanović, je Volebeku preneo da srpska strana smatra da je suštinski bitno da aktivnosti Visokog komesara OEBS za nacionalne manjine budu u skladu sa Rezolucijom 1244 i u statusno neutralnom okviru, navodi se u saopštenju Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine Knut Volebek je obećao veći doprinos daljem poboljšanju stanja svih manjinskih zajednica na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju dostupnosti adekvatnog obrazovanja.

Na kraju sastanka izražena je obostrana spremnost da se ulože zajednički napori na poboljšanju statusa nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

Bogdanović je ukazao da visoko ceni aktivnosti Knuta Volebeka na polju zaštite ljudskih prava i izgradnji poverenja između različitih etničkih zajednica u Pokrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: