Korejski avioni udarili u planinu

Tri pilota koji su se nalazili u dva vojna aviona koja su jutros udarila u planinu tokom rutinskog leta su poginula, saopštila je južnokorejska vojska.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.03.2010.

10:46

Default images

Avioni tipa F-5 udarili su u planinu Pjongčang, oko 180 kilometara istočno od Seula, ubrzo po uzletanju iz obližnje vazduhoplovne baze, prenela je agencija AP. Spasioci su kasnije pronašli na mestu udesa delove tela pilota, uniforma i cipele, dodao je vojni zvaničnik koji se nije predstavio.

Za sada se ne zna šta je bio uzrok nesreće.

Novinska agencija Jonhap saopštila je da je u vreme nesreće padao sneg i duvao jak vetar i da je planina bila obavijena gustom maglom.

U izveštaju agencije se dodaje da je danas na planini Pjongčang bilo puno planinara, ali nema podataka da je neko od njih stradao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: