Francuska: Ratni brodovi za Rusiju

Predsednici Francuske i Rusije, Nikola Sarkozi i Dmitrij Medvedev, izjavili su da su dve države počele pregovore o prodaji francuskih ratnih brodova Moskvi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2010.

21:24

Default images

Sarkozi je posle razgovora sa Medvedevom u Parizu izjavio novinarima da su dve strane počele "ekskluzivne pregovore" o prodaji francuskih brodova "mistral". Medvedev je kazao da će prodaja brodova "predstavljati simbol poverenja između dve zemlje" i omogućiti Rusiji da dođe do brodova koji joj nedostaju u oružanim snagama.

Prodaja francuskih ratnih brodova Rusiji, ukoliko do nje dođe, predstavljaće najveću prodaju vojne opreme neke zemlje članice NATO-a Rusiji.

Pojedine NATO članice ranije su izrazile zabrinutost zbog namere Pariza da proda Moskvi najsavremenije ratne brodove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: