Istraga o antisemitskom grafitu

Policija vodi istragu o antisemitskom grafitu koji je na jevrejski praznik Purim ispisan na ostacima pančevačke sinagoge, kaže predsednik jevrejske opštine.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.03.2010.

17:28

Default images

Nepoznata osoba je u subotu sprejom ispisala "Stop cionističkoj okupaciji", ispod je precrtana Davidova zvezda, a iznad piše "Nacionalni stroj". Policija je na licu mesta obavila uvidjaj i počela istragu.

"Ovo je prvi put da se antisemitizam ispoljava na jedan jevrejski praznik i čudim se takvom postupku s obzirom na neznatan broj Jevreja u gradu", rekao je predsednik jevrejske opštine, David Montijas.

Ocenio je da je ovaj grafit "direktno uperen i protiv države jer je jevrejska vera jedna od priznatih konfesija".

"Javljali su nam se građani prethodna dva dana da se solidarišu sa nama, pa ćemo svi zajedno u sredu popodne prekrečiti taj grafit", dodao je Montijas.

Predsednik jevrejske opštine Pančevo najavio je da će Purim svečano biti proslavljen u subotu 6. marta, najverovatnije uz pojačano policijsko obezbedjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: