Priveden zbog knjige o Mladiću

Predsednik Mesne zajednice Crvenka Hercena Radonjića priveden je jer je pokušao da održi neprijavljenu promociju biografije Ratka Mladića "Raport generalu".

Izvor: Beta

Subota, 27.02.2010.

18:59

Default images

Radonjića je policija držala u pritvoru više od tri sata, a zatim je izveden pred sudiju za prekršaje koji mu je izrekao kaznu od 70.000 dinara zbog pokušaja da održi neprijavljen skup.

Predsednik Mesne zajednice Crvenka je nakon toga novinarima kazao da neće odustati od organizacije promocije knjige, pošto nigde nije pročitao da je ta knjiga, čiji je autor bivša novinarka Radiotelevizije Srbije Ljiljana Bulatović, zabranjena.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je sprečila i samu autorku da dođe na promociju i zaustavila je na ulazu u Crvenku.

Promocija je trebalo da se održi u Domu kulture u Crvenki, a Radonjić je naveo da je već platio zakup sale, ali nije prijavio skup jer, kako je rekao, nema potrebe da se prijavljuje skup u zatvorenom prostoru.

On je najavio mogućnost da će uskoro organizovati prodaju knjige "Raport generalu" u Crvenki.

Na trgu ispred zgrade Doma kulture danas pre podne oko 11 sati, pored Radonjića, okupilo se i tridesetak meštana, koji su takođe želeli da prisustvuju promociji knjige.

Brojni policajci, njih više od 100 koji su bili raspoređeni na više punktova u Crvenki i na prilazima mestu, kao i na samom trgu, sprečili su održavanje promocije.

Oni su Radonjića priveli nešto posle 11 sati i morali su da upotrebe i silu, pošto se predsednik mesne zajednice opirao privođenju.

Proteklog vikenda ista promocija na istom mestu trebalo je da se održi u organizaciji klerofašističkog pokreta Obraz.

Tada je nekoliko desetina ljudi skandiralo ime Ratka Mladića u centru Crvenke, ali je policija sprečila održavanje skupa.

Hercen Radonjić tada je rekao da je pružio podršku organizatorima i da je zakup sale platila njegova Stranka zelenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: