Novosti: Država deli otkaze

Seča državnog aparata dobila je u ubrzanju, i do sredine marta broj plata koje će se mesečno deliti u republičkoj administraciji biće ispod 28.400.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

00:11

Default images

Kada se, konačno, u skladu sa Zakonom o ograničenju broja zaposlenih, bude ”podvukla crta”, biće oko sedam odsto manje radnih mesta, a samo u ministarstvima će bez posla ostati oko 1.500 ljudi. Sa ”viškovima” u svojim redovima do sada su se pozdravili u osam ministarstava, koliko je resora dobilo ”zeleno svetlo” za nove sistematizacije radnih mesta.

”Nogu” je povukao Mlađan Dinkić, koji je u Ministarstvu ekonomije uručio 70 otkaza, a zatim su plan skrojili i Slobodan Milosavljević, Tomica Milosavljević, Rasim Ljajić.

Na poslednjoj sednici Vlade, prošlog četvrtka, Vlada je usvojila sistematizacije i za Ministarstvo finansija i Ministarstvo za KiM.

Ministar državne uprave Milan Marković ne mora da otpušta, već je zbog povećanog obima posla dobio i dozvolu za pet novih radnih mesta. I u Ministarstvu vera nema viškova, a tim Bogoljuba Šijakovića ubuduće će moći maksimalno da ima 18 članova.

"Racionalizacija državne uprave ne kasni, sve se odvija po planu i očekujem da u narednih nekoliko nedelja i za ostala ministarstva budu usvojene nove sistematizacije“, kaže za "Novosti“ Milivoje Mihailović, šef Vladine kancelarije za saradnju s medijima.

Od trenutka kada Vlada usvoji sistematizaciju, ministarstvo ima rok od 30 dana da definitivno odredi ko odlazi jer je ispunio uslov za penziju, a kome će biti uručeni otkazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: