DSS: Razgovor sa EU o Kosovu

Predsednik DSS, Vojislav Koštunica kaže da Srbija treba da insistira na razgovorima sa EU u kojima će jasno reći da ne postoji susedna država Kosovo i Metohija.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.02.2010.

15:27

Default images

"Zvaničnici evropskih država iz dana u dan saopštavaju da je došlo vreme da se Srbiji i javno postavi uslov da mora sa Kosovom i Metohijom započeti saradnju kao sa susednom državom", rekao je Koštunica. On je odao da je "besmisleno da vlast i dalje pokušava da krije istinu od naroda, jer je prošle vreme obmanjivanja".

"Vlast ne bi smela ni po koju cenu, bez odobrenja Skupštine Srbije, da se upusti u pregovore o novim sporazumima, a posebno ne o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa sa Kosovom i Metohijom",rekao je Koštunica.

Lider DSS ponovio je da je "sadašnja vlast bez odobrenja Skupštine Srbije prihvatila Euleks i potpisala sporazum o priznavanju granica Kosova i Metohije" i naglasio da je "neprihvatljivo da republički parlament nijednom nije raspravljao o južnoj pokrajini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: