Odmor za radnike vredan 1.8 miliona

Javno-komunalnom preduzeću Informatika ove godine je izdvojila 1.8 miliona dinara za svoje radnike koji će uživati u odmoru na Zlatiboru u Vili Marina.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

16:10

Default images

Zahvaljujući Novosađanima i njihovom savesnom plaćanju računa Informatika je imala dobit od čak 17 miliona dinara od čega je milion i osamsto hiljada izdvojila da bi svoje radnike poslala na oporavak i rekreativni odmor.

U Informatici navode da su smanjili davanja koja su bila u praksi u javnim preduzećima i da su izašli u susret radnicima koji zbog krize i manjih zarada ne mogu sami da plate odmor.

"Pokrivamo deo troškova smeštaja, a veći deo refundiramo od radnika odnosno od zarada i kroz smanjenja davanja nasem sindikatu koji smo obavezni da damo“, kaže direktor JKP Informatike Zoran Delić. |

Inače za zakup apartmana u Vili Marina Informatika je sprovela javnu nabavku i potpisala sa firmom Vas Dom NS koja je inače registrovana za obavljanje građevinskih radova. Direktor Informatika kaže da je ta firma izabrana zato što je poslala najpovoljniju ponudu.

"Vas Dom je vlasnik firme Vila Marija. Mi smo njima poslali ponudu i oni su bili najpovoljniji dobavljač i imali najpovoljniju cenu”, tvrdi Delić.

Ekipu B92 primili su u firmi Vas Dom međutim nisu bili spremni da govore pred kamerama. Samo su nam pokazali ugovor u kojem se navodi da dnevni najam studija košta između dve i dve i po hiljade dinara i da je ta cena sa njihovom najminimalnijom zaradom.

Niko od gradski čelnika nije želeo za B92 da odgovori na pitanje-kako je moguće da Informatika šalje svoje radnike na rekreativni odmor i da za to plati 1.800.000 dinara uprkos činjenici da je grad preporučio javno-komunalnim preduzećima da ukinu beneficije svojim zaposlenima.

Podsetimo grad je i odobrio ovakav jedan trošak Informatici jer prema rečima direktora ovog preduzeća ovi troškovi su bili navedeni u planu i programu poslovanja za 2010. koji je i usvojen na gradskoj skupštini prošle godine.

Novosađani kažu da teško plaćaju račune Informatici i da ne bi trebalo tako raspolagati novcem.

Pošto je naplativost Informatike preko 90 odsto direktor ovog preduzeća kaže da Novosađani već imaju velike pogodnosti kao što je dobijanje jednog besplatnog računa, video nadzora i bežičnog interneta u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: