Štrajkuju piloti "Er Fransa"

Piloti francuske aviokompanije Er Frans počeli su štrajk što bi moglo da poveća haos na francuskim aerodromima pošto već štrajkuju kontrolori leta.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

22:37

Default images

Francuska služba za civilnu avijaciju DGAC očekuje da će se vazdušni saobraćaj normalizovati sutra ujutro. Zvaničnik te službe rekao je da je francuska vlada iznela "važan predlog" u pregovorima s predstavnicima sindikata u sredu uveče. Na pariskom aerodromu Orli danas je otkazana polovina letova, a na obližnjem aerodromu Šarl de Gol, najvećem u Francuskoj, 15 odsto.

Četiri manja sindikata pilota Er Fransa su pozvala članove da štrajku od 26. februara do 1. marta, u znak protesta zbog programa te kompanije za smanjenje troškova na kratkim i srednjim letovima.

Najveći francuski sindikat pilota SNPL ne učestvuje u štrajku pošto je ocenio da je rano za protest.

RFI navodi da se ne očekuje da štrajk pilota dodatno poremeti rad Er Fransa posle štrajka kontrolora leta.

Er Frans je u poslednjem saopštenju naveo da će nastaviti sve letove ne dugim linijama, a da će sa Šarl de Gola poleteti 85 odsto aviona na domaćim i evropskim linijma, a 50 odsto s Orlija.

Danas je u Francuskoj blokiran i pomorski saobraćaj pošto su lučki radnici protestovli zbog odluke vlasti u Nantu da primoraju štrajkače da rade kako bi omogućili isplovljavanje jednog turističkog broda.

Lučki radnici štrajkuju u sedam franucskih luka, medju kojima i u dve najveće - u Marseju i Avru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: