Moskva zabrinuta zbog štita SAD

Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog namere SAD da postave rakete za presretanje na teritoriji Rumunije, kaže porptparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

18:18

Default images

Rusija je posebno uznemirena što za takve namere saznaje preko medija, rekao je portparol ruskog ministarstva Andrej Nestrenko. On je dodao da je Moskva skeptična prema objašnjenjima da Vašington želi da postavi rakete u Rumuniju uz objašnjenje da su one potrebne kako bi se neutralisala vojna pretnja iz Irana.

Kremlj je ranije pozdravio odluku američkog predsednika Braka Obame da odustane od namere da se američki raketni štit postavi u Češkoj i Poljskoj. Moskva sada nije zadovoljna ni planovima da se taj štit postavi u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: