ANEM traži pomoć MUP-a

ANEM je od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zatražio pomoć policije pri kontroli i zatvaranju piratskih radio i televizijskih stanica.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

18:10

Default images

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se sa predstavnicima Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, sa kojima je razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju medijske kuće u Srbiji zbog ogromnog porasta piratskih radio i TV stanica.

Dačić je istakao da je MUP spreman da pomogne da se pronađe rešenje za kontrolu i zatvaranje tih stanica. Minstar je takođe naglasio da je potrebno da se pronađe zakonsko uporište u kvalifikovanju ovog dela uz uključivanje pravosudnih organa, tužilaštva i predstavnika RATEL-a i ANEM-a.

U Srbiji pored 476 legalnih emitera postojii 186 registrovanih piratskih radio i TV stanica. ANEM je od ministra Daćiča zatražio pomoć pri kontroli i zatvaranju piratskih emitera.

Naime, legalni emiteri plaćaju nakade za emitovanje programa i naknade za zaštitu autorskih prava, a istovremeno su prinuđeni da vode tržišnu utakmicu sa piratima koji nikome ništa ne plaćaju.

ANEM smatra da je način na koji se država do sada borila sa piraterijom neprimeren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: