Zaplena Šarićeve imovine u Kamenici

Predstavnici Direkcije za upravljanje privremeno oduzetom imovinom, uz podršku MUP-a, plene imovinu Darka Šarića na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

17:40

Default images

Objekte i parcele koji se plene, po nalogu Speicijalnog suda, obezbeđuju jake policijske snage. U poslednja dva dana je oduzeto osam različitih objekata u vlasništvu Darka Šarića, osumnjičenog da je organizovao šverc gotovo tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ili njegove porodice. Za Šarićem je 21. januara raspisana međunarodna poternica.

Pomenuta imovina se nalazi u Beogradu, Kragujevcu, kao i u Sremskoj Kamenici, gde veliki luksuzni objekti i parcele od ukupno dva hektara.

Od usvajanja Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom do sada je oduzeto oko 40 različitih objekata, od garaža, stanova do superluksuznih vila.

Prema tom zakonu, Direkcija upravlja privremeno oduzetom imovinom do okončanja postupka za trajno oduzimanje imovine stečene krivičnim delom.

Šarić se nalazi u bekstvu i dok srpski nadležni organi veruju da se on krije u Crnoj Gori, crnogorski mediji objavili su danas, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, da je on u Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: