Orka ubica ostaje u akva parku

Uprkos apelu da puste u more ili ubiju kita ubicu odgovornog za smrt svoje dreserke, uprava akva parka na Floridi odlučila je da zadrži životinju.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

14:47

Default images

Svi programi sa orkama će biti suspendovani dok ne bude odlučeno da li će se promeniti način rada sa ovim nemanima. Dreseri u akvaparku "SeaWorld" u Orlandu na Floridi nastaviće da rade sa kitom ubicom Tilikumom koji je u sredu pred publikom usmrtio njihovu koleginicu, ali će u način rada sa životinjom biti unete promene, saopštila je uprava parka.

Dok je sa platforme uz bazen mazila orku, životinja teška 5,5 tona iznenada je iskočila iz vode, zgrabila dreserku Daun Brenšou (40) za konjski rep i odvukla je u vodu pred očima prestravljenih gledalaca.

Tilikum je već umešan u dva smrtna slučaja, prenose strane agencije, navodeći da je 1991. godine njegova žrtva bio jedan kanadski dreser kog je sa druge dve orke odvukao u dubinu bazena.

Kako prenosi agencija AP, program sa kitovima ubicama obustavljen je na neodređeno vreme u akva parkovima "Sea World" u Orlandu, San Antoniju i San Dijegu.

Park je saopštio da se tragični događaj još uvek istražuje i da mnoge interesuje budućnost orke odgovorne za incident. Odgovorni u akva parku su takođe saopštili da nameravaju da nastave da rade sa pomenutom životinjom, ali da će način rada biti promenjen.

Čak Tompkins, zadužen za dresiranje u akva parkovima "SeaWorld" rekao je da će bezbednosne procedure biti podrobno razmotrene, ali da ne očekuje da program sa orkama pretrpi velike izmene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: