Dinkić očekuje odmrzavanje zarada

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić očekuje da će se Srbija u maju dogovoriti sa MMF-a o odmrzavanju plata i penzija u drugoj polovini godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.02.2010.

14:35

Default images

Razlog za to ministar Dinkić vidi u pozitivnim ekonomskim pokazateljima. Kako je precizirao na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, prvi put posle 13 meseci industrijska proizvodnja je u januaru zabeležila rast od 3,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

"Treba sačekati rezultate za prvi kvartal, ali na osnovu pokazatelja za januar mislim da će MMF u maju revidirati procenu privrednog rasta Srbije naviše", rekao je Dinkić.

On je istakao da bi odmrzavanje plata i penzija povećalo kupovnu moć građana, što bi zatim povećalo tražnju i ubrzalo oporavak srpske privrede.

Dinkić je naglasio da prvi podaci za februar pokazuju da će se nastaviti pozitivne tendencije iz januara, tako da bi rezultati za prvi kvartal 2010. godine trebalo da označe izlazak Srbije iz krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: