Viši nivo reka u Kolubarskom okrugu

Posle topljenja snega i novih padavina nivo reka u valjevskom kraju je porastao, a najozbiljnija situacija je u opštini Ub.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.02.2010.

19:27

Default images

Zamenik predsednika te opštine Sava Sarić rekao je za agenciju Beta da su nadležne republičke institucije dozvolile da se "reka Ub pusti u ribnjak u selu Dokmir, pa je tako Ub spasen od većih poplava". Sarić je dodao da reka Ub "odavno nije bila tako velika", dok se "špic vodostaja Tamnave očekuje noćas i sutra ujutru".

"Najviše problema ima u selima Novaci, Brezovica, Takovo, Sovljak i Crvena Jabuka, kao i u ubskom naselju Talovi, mada velike vodene oaze postoje i tamo gde je Tamnava regulisana, u selima Brgule i Liso Polje", rekao je Sarić.

Opštinski krizni štab je procenio da je ugroženo oko 200 domaćinstava, pa je zbog povećanog nivoa reka Kolubare, Uba i Tamnave proglašena redovna odbrana od poplava.

Na ugroženom području su danas korišćeni mehanizacija i pumpe za izbacivanje vode, a meštanima je deljena voda za piće.

U opštini Lajkovac, od Slovca do Chelija, reka Kolubara je poplavila nekoliko stotina hektara oranica, a najteža situacija je u selu Nepričava, dok su u Lajkovcu ugrožena domaćinstva iza pruge Beograd-Bar, u blizini Železničke stanice.

U valjevskom prigradskom naselju Gorić ugroženo je 20 domaćinstava, a situacija je najozbiljnija u sedam kuća koje su potpuno opkoljene vodom.

Gradski štab za elementarne nepogode danas je vanredno zasedao i naložio niz mera kako bi se sprečilo da voda uđe u ugrožene stambene objekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: