Poplavljen deo naselja Altina

Deo beogradskog naselja Altina osvanuo je pod vodom. Problem sa poplavama u ovom naselju postoji već pet godina, a rešenja još nema.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

16:04

Default images

Opština Zemun pokušaće trenutno da reši ovaj problem, ali naznaka o izgradnji kanalizacione mreže još nema. Autobuska stanica, ulice, pa i trafo-stanica u naselju Altina, od jutros su pod vodom. Stanovnici kolima prolaze od praga do kapije, a kako kažu, najtraženija obuća danas su gumene čizme.

Rešenje problema podzemnih i površinskih voda, u ovom izbegličkom naselju, stanovnici čekaju već pet godina.

"Posle ovog snega zadnjeg, koji je pao počela je da se poplavljuju kuće i stanovi, ne možemo da uđemo, stavljamo palete, blokove i tako to.“

"Voda je , vidite kao i prie a noćas je došla dvadeset centimetara, preselio sam porodicu, a mi smo stariji ostali ovde da čuvamo kuću.“

Kanali koji odvode podzemne vode potiču još iz vremena Marije Terezije, da bi 80-ih godina i oni bili zatrpani. Udruženje građana naselja Altina, obraćalo se gradskim i opštinskim vlastima sa zahtevom da se izgradi kanalizaciona i vodovodna mreža.

"Od 1995, 2005. od kada sam ja u udruženju, mislim da smo poslali, ja ne znam bezbroj pisama. Imamo sve dokumentovano kome smo se sve obraćali. Bilo je tu obećanja, do sada ništa nije urađeno“, kaže Goran Babić iz Udruženja građana naselja Altina.

Iz opštine Zemun, kojoj pripada naselje Altina, poručuju da će u toku dana i noći angažovati pet pumpi za izvlačenje vode, koje će raditi dok se teren ne očisti. Rešenje je u izgradnji kanalizacije, ali nema naznaka da će se to uskoro desiti.

"Bilo bi suviše pretenciozno da ja kažem kada, moramo da sednemo sa urbanistima, sa gradskim organima da sednemo i vidimo kada će to biti i da li će biti dovoljno sredstava, to su ozbiljna sredstva“, objašnjava Steva Tatalović iz opštine Zemun.

Umesto kanalizacije, građani imaju septičke jame, pa se, osim podzemnih voda, izlivaju i fekalije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: