Zarobljen talibanski zapovednik

Pakistanske vlasti potvrdile su da su zarobile jednog od glavnih zapovednika avganistanskih talibana Abdula Kabira.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

15:00

Default images

Portparol avganistanskog predsednika Hamida Karzaija izjavio je da su pakistanske vlasti uhvatile Kabira pre nedelju dana tokom jedne od najžešćih ofanziva protiv talibana u Pakistanu. Kabir se smatra glavnim organizatorom talibanskih operacija na istoku Avganistana i jedan je od četvorice najtraženijih ljudi iz talibanskog ogranka Al Kaide.

Pakistanske vlasti su nedavno su u Karačiju uspele da zarobe i Mulu Abdula Ganija Baradara, koji se smatra drugim po važnosti u komandnom lancu avganistanskih talibana. Operacije se vode u saradnji sa američkim obaveštajnim agencijama.

S avganistanske strane, vojska je danas zvanično preuzela kontrolu nad gradom Mardžahom, jakim uporištem talibana na jugu Avganistana.

Akcija je sprovedena zajedno sa američkim trupama, koje nastavljaju da rade na čišćenju terena.

Preuzimanje je obeleženo ceremonijom na kojoj je u gradu podignuta avganistanska zastava i predstavljen novi administrator koji će biti zadužen za Mardžah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: