Lekar zlostavljao više devojčica

U Negotinu je uhapšen poznati lekar internista, Radiša Stanković, zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloletne devojčice i koristio u pornografske svrhe.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

18:59

Default images

Kako se navodi u saopštenju, on je uz krivičnu prijavu sproveden istražnom sudiji Višeg suda u Negotinu, a na teret mu se stavlja i trgovina ljudima. Nakon saslušanja, istražni sudija Višeg suda u Negotinu Radiši Stankoviću je odredio pritvor do 30 dana. Stankovića je pred sudijom negirao ooptužbe.

Osumnjičeni je, prema žrtve iskorišćavao u porodičnoj kući u Negotinu, i to između decembra 2008. godine i februara 2009. Jedna od žrtava je bila dete u vreme izvršenja krivičnog dela, a jedna je rumunska državljanka.

"Za sada mogu da kažem da se radi o teškim ekonomskim prilikama u kojima su živele ove devojčice s jedne strane, dok je s druge strane postojala i određena zavisnost koja je iskorišćena, zavisnost od opojnih sredstava. On im je davao novac za određene usluge jer su bile heroinske zavisnice i taj novac najčečće korišćen za kupovinu opojnih droga", rekao je Mića Dženovljanović, komandir policijske stanice Negotin.

Radiša Stanković je lekar internista i zaposlen je u Zdravstvenom centru u Negotinu.

V.d. direktora negotinskog zdravstvenog centra rekao je da je Radiša Stanković pre nekoliko godina osuđen na uslovnu kaznu zbog seksualnog uznemiravanja na radnom mestu, i da je bio suspendovan sa posla tri meseca.

"Posle toga bilo je nekoliko pritužbi na njegovo ponašanje", kaže dr Milovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: