Marković: JS za osudu svih zločina

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je za B92 da je njegova partija spremna da osudi sve zločine, bez obzira koja strana ih je počinila.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

23:27

Default images

Marković, međutim, deli mišljenje predsednika Srbije Borisa Tadića o tome da Skupština ne treba da se upušta u pravnu kvalifikaciju zločina u Srebrenici. On je rekao da je spreman da se pridruži osudi svih zločina počinjenih u ratovima tokom devedesetih, ali i da su za procenu da li je bilo genocida u Srebrenici nadležni međunarodni sudovi.

"Mi ne možemo da kažemo da je zločine činio neko u ime srpskog naroda, niko ne može to da čini u moje i vaše ime", kazao je Marković gostujući u vestima B92 i dodao da moraju da se osude svi koji su činili ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

"Predsednik Srbije Boris Tadić im se dovoljno izvinjavao, a nismo čuli da se predsednici Hrvatske i BiH nama izvinjavaju", kazao je predsednik JS.

On je rekao da će gradonačelnik Jagodine biti toliko koliko to želi narod u tom gradu, a poslanik koliko mu to zakon dozvoljava pošto 1. aprila istice rok za izjašnjenje za jednu od ove dve funkcije.

"Ako agencija za sukob interesa kaže da je to sukob interesa biću samo gradonačelnik", kazao je Marković.

Gostovanje Dragana Markovića Palme u vestima B92 možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: