HRT podržao novinara u sporu sa EU

HRT je podržao svog novinara Gorana Rotima u sporu sa Delegacijom EU u Zagrebu, koja je vršila pritisak na njega zbog razgovora sa Štefanom Fileom.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

21:03

Default images

Nezadovoljni načinom Rotimovog vođenja razgovora, u kome je novog komesara za proširenje, Filea, bez najave pitao za situaciju o grčkom deficitu, njemu su iz Delegacije Evropske unije u Zagrebu upućene elektronske poruke da će mu zabraniti ili onemogućiti buduće razgovore s visokim evropskim zvaničnicima, tvrde iz programskog saveta Hrvatske radio-televizije.

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HTV o tome je izvestio javnost, a šef Delegacije EU Paul Vandoren lično je pisao Rotimu zbog "izolovanog izgreda" i izrazio žaljenje i izvinjenje zbog "neprimerene komunikacije".

Savet je, u okviru rasprave o predlogu programskog usmerenja za ovu godinu, razmotrio i probleme oko ponovnog emitovanja emisije "Latinica", koja je, nakon pauze, ponovo trebalo da bude na HRT-u.

Međutim, pošto njen urednik Denis Latin, po rečima glavnog urednika informativnog programa HTV Renata Kunića, emisiju ne želi raditi uživo, iako na tome insistira HRT, "Latinica" najverovatnije neće uskori ponovno početi da se emituje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: