Pariz odbio izručenje Pink Pantera

Apelacioni sud u Parizu odbio je da dozvoli izručenje Milana Ljepoje, člana grupe kradljivaca nakita "Pink Panter", Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Izvor: Beta

Sreda, 24.02.2010.

18:30

Default images

Srbin Milan Ljepoja (33) ipak će biti izručen Lihtenštajnu gde je osumjičen da je učestvovao u pljački juverlirske radnje u Vaduzu 2006. godine. Francuski sud je bezuspešno tražio od vlasti Emirata da kažu da li Milan Ljepoja može da dobije kaznu telesne povrede koja je predviđena islamskim zakonom ali je u suprotnosti s francuskim zakonom.

Emirati terete Ljepoju da je učestvovao u pljački juvelirnice u jednom tržnom centru 15. aprila 2007. u kojoj je ukraden nakit čija je vrednost procenjena na 11 miliona evra.

Prema navodima vlasti u Emiratima DNA Milana Ljepoje nađen je na jednoj maski a njegovi otisci prstiju otkriveni su na menjaču jednih ukradenih kola kao i u jednoj hotelskoj sobi.

Posle njegovog hapšenja u maju 2008. godine u jednom hotelu u u centralnoj Francuskoj francuski sud je odobrio da on bude izručen Lihtenštajnu i Emiratima, ali je apelacioni sud u toj zemlji poništio odluku o izručenju Dubaiju.

Internacionalna banda koju Interpol naziva "Pink Panter", u kojoj se ocenjuje da ima 60 ljudi iz bivše Jugoslavije, osumnjičena je za pljačku više od 120 juvelirnica širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: